Psychische hulp – Centric Health Zuid Holland BV – Rotterdam
Header afbeelding
Nederhorst 75 3085 VT Rotterdam

Psychische hulp

GGZ instellingen

RIAGG http://www.riaggrijnmond.nl/Home.aspx
Bavo Europoort http://www.bavo-europoort.nl/
Delta http://www.deltapsy.nl/Pages/default.aspx
PsyQ http://www.psyq.nl/
Yulius www.yulius.nl 

Overige GGZ zorg

Virenze

www.virenze.nl; Kinder- en jeugdpsychiatrie, voor diagnostiek en behandeling van kinderen en

jeugdigen met een andere taal- en culturele achtergrond

Psychische hulp via internet

Hieronder vindt u een overzicht van websites waar u hulp en ondersteuning kunt vinden bij psycho(-sociale) klachten. Er is een apart hoofdstuk voor jeugd en voor volwassenen. Als u na het bezoek van een website vragen heeft over uw eigen gezondheid kunt u altijd bij ons terecht voor vragen of verdere hulp.

Jeugd

www.bibbers.nl Deze website is speciaal voor alle dappere kinderen die durven zeggen dat ze soms bang zijn. Speciaal voor kinderen, ouders en leerkrachten.
www.pestweb.nl Deze site is bedoeld voor kinderen die gepest worden. Je kunt er chatten met hulpverleners, je kunt er tips vinden en lezen wat pesten nu precies inhoudt.
 www.kopstoring.nl Site voor, over en door kinderen van ouders met psychische problemen. Ze kunnen anoniem vragen stellen aan deskundigen, berichten plaatsen en lezen op het forum of hun eigen verhaal kwijt.
 www.gripopjedip.nl Een website voor jongeren die al een tijdje niet zo lekker in hun vel zitten. Jongeren kunnen op deze site informatie vinden, chatten met deskundigen of een online cursus volgen om te leren omgaan met hun somberheid.
 www.allesondercontrole.nu Op deze website staat informatie over de cursus: Alles onder controle” en het onderzoek dat aan deze cursus verbonden is. Deze cursus is bedoeld voor jongeren (12-21 jaar) die niet lekker in hun vel zitten en zelfstandig hun problemen en zorgen willen aanpakken.
 www.depri-en-dan.nl Deze site is bedoeld voor jongeren die leven in twee culturen en last hebben van somberen gedachten, down zijn of niet lekker in hun vel zitten.
 www.ggzjeugdinfo.nl Deze website richt zich op jongeren tussen 14 en 18 jaar. Op deze website staat informatie op het gebied van psychosociale problematiek en middelengebruik.
 www.hulpmix.nl Deze site is voornamelijk gericht op allochtonen jongeren. Jongeren kunnen informatie vinden over allerlei thema’s zoals relaties, verslaving en gevoelens. Jongeren kunnen via de site ook vragen stellen aan professionals. (winnaar nationale jeugdzorgprijs)
 www.mindyourownlife.nl Een betrouwbare vraagbaak voor jongeren op het gebied van gevoel, drank, drugs, en seksualiteit en andere vragen waar jongeren tussen de 13 en 23 soms mee zitten
 www.zwaarweer.nl Deze site is bedoeld voor alle jongeren die meer willen weten over het verschil tussen een dipje en depressie
 www.pratenonline.nl pratenonline.nl is een website voor jongeren tussen 12 en 23 jaar die somber, angstig of onzeker zijn. Op PratenOnline.nl kunnen jongeren over hun problemen chatten.
 www.happyles.nl Site voor jongeren van 13 tot 25 jaar met als doel het versterken van de mentale veerkracht en het voorkomen van depressie. Het is mogelijk om anoniem een online groepscursus te volgen, begeleid door een professional.
 www.webzorg.nl Webzorg biedt internetbehandeling voor jongeren met psychische problemen, een drankprobleem of problemen met hasj of wiet. Binnen een behandeling kun je zowel je psychische als alcohol- of cannabisproblematiek aanpakken.